Selepas viral video remaja perempuan yang dpercayai menghidap autism menyanyikan lagu berjudul ‘Biarlah Rahsia’ dari penyanyi tersohor di Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza, akhirnya impian remaja tersebut bakal direalisasikan.

Video yang menyaksikan remaja memakai baju warna kelabu ini mencuri perhatian netizen dan rata-rata mereka mengharapkan Siti Nurhaliza bertemu dengan remaja ini.

IKLAN

Menurut laporan berita dari Harian Metro, video ini telah ditonton oleh Siti dan dia berasa terharu apabila orang ramai terutama pengguna laman sosial berkongsi video remaja perempuan dan berdoa supaya mereka dipertemukan.

“Saya sudah menonton video itu. Terima kasih kerana meminati saya dan sangat menghargai usahanya yang sudi menyanyikan lagu saya.

Siti tidak menolak jika ada kesempatan bertemu dengan remaja ini sekiranya ada kelapangan.

“Insya Allah jika ada rezeki dan kelapangan kami pasti berjumpa. Saya doakan dia akan berjaya dalam hidup. Ini kerana setiap hamba Allah pasti mempunyai keistimewaan yang tersendiri,” katanya

Siti berkata, dia sedaya upaya mencuri waktu bagi meluangkan masa bersama golongan istimewa jika terjumpa di mana-mana acara dihadirinya.

“Memang ramai dalam kalangan insan istimewa yang meminati dan ingin bertemu artis kegemaran mereka.

“Saya menyedari perkara ini dan jika dalam acara yang saya hadiri atau terjumpa di mana-mana, saya akan berusaha mencuri masa untuk melayan dan menghiburkan mereka,” katanya.

Semoga remaja ini dapat merealisasi impiannya untuk berjumpa dengan penyanyi idolanya dalam masa terdekat.

Video yang dimuat naik sejak Rabu lalu itu sudah ditonton lebih 222,000 tontonan dan mendapat hampir 300 perkongsian.

Sumber

IKLAN