Sering Dihina! Kini Wanita Berjambang Ini Ada Kekasih Tampan & ‘Hot’

Mesti Baca

Mimiliki jambang kebiasaannya tumbuh pada lelaki dewasa sahaja. Bagaimana ia terjadi pada wajah wanita?

Beginilah yang dialami oleh Alma Torres asal Bronx berasal dari New York. Gadis 24 tahun telah melalui kehidupan yang sedih kerana terpaksa menyembunyikan wajah dari rakan-rakannya.

Menurut laporan dari Mirror, Alma sudah didiagnosis dengan Polikistik Ovarium Syndrom (PCOS) sejak berusia 16 tahun.

Penyakit tersebut membuatkan seluruh tubuh Alma akan ditumbuhi bulu termasuk wajahnya. Bertahun-tahun Alam menyembunyikan keadaannya dengan bercukur daripda dipandang serong oleh masyarakat. Namun kini dia mampu tersenyum bahagia dan bangga apabila bertemu dengan kekasih hati.

Alma mendapat sokongan dan motivasi dari kekasihnya, Taylor. Kekasihnya yang berusia 22 tahun tidak memandang Alma pada fizikal dan dia tidak ada masalah dengan keadaan berjambang dan memiliki misai. Malah Taylor turut merasakan ini satu keunikan dan nampak lebih cantik pada matanya.

Padahal sebelumnya Alma sering dibuli oleh masyarakat.

“Aku sering dicemuh dan diejek menjijikkan, disuruh bunuh diri atau bercukur.” ungkap wanita yang bekerja sebagai jurukamera itu.

Oleh hal demikian, Alma mahu berbakti kepada masyarakat dan wanita lain disana supaya lebih kuat mengalami penyakit sepertinya berhadapan dengan penghinaan dari orang yang tidak berhati perut.

Sumber

Terkini

Respon Ibunya Amat Mengejutkan, Reza Rahadian Kenang Momen Ingin Peluk Islam

Reza Rahadian telah membuat keputusan untuk memeluk agama Islam semenjak beliau berusia 20 tahun. Walaupun dilahirkan dalam keluarga Nasrani,...

Artikel Berkaitan