Anugerah MeleTOP  Era 2017 akhirnya melabuhkan tirainya pada Ahad malam yang lalu. Bagi penulis, anugerah ini begitu berprestij dan menyajikan persembahan yang hebat sepanjang acara berlangsung. Namun apa yang menjadi bualan hangat di kalangan netizen adalah persembahan Dayang Nurfaizah menerusi lagu Pejamkan Mata.

Sehingga hari ini, netizen masih berdebat mengenai kebenaran adakah Malique berada di pentas bersama Dayang.

IKLAN

Menurut laporan dari Mstar Online, apa yang dipersembahkan melalui kaca TV memang benar suara Malique dan duet berkenaan hanyalah rakaman yang sudah dibuat awal dan kemunculan beberapa lelaki bertopeng di pentas hanyalah gimik semata-mata.

“Memang benar Malique tidak hadir namun Malique merakamkan suaranya secara langsung untuk digabungkan dengan persembahan bersama Dayang,” kata Ketua Format dan Program Realiti Astro, Namanzee Harris kepada mStar Online.

Ramai netizen yang meluahkan rasa kecewa dengan gimik ini kerana mereka merindukan ‘comeback’ dari Malique dan membuat persembahan di pentas. Bagi mengelirukan penonton,  beberapa lelaki yang berselubung dan tidak menampakkan wajah yang menyanyikan bahagian lagu Malique berlegar-legar di pentas.

Apa-apa pun, persembahan Dayang pada malam itu tetap hebat membawa dua lagu iaitu Pejamkan Mata dan Separuh Mati Ku Bercinta.

Sumber