Sebuah filem yang digemari buat generasi 90an, Jumanji. Pasti ada yang masih ingat bagaimana filem ini boleh mencetuskan satu fenomena luar biasa suatu ketika dahulu. Sudah 20 tahun berlalu filem ini ditayangkan, mungkin ramai yang mengharapkan filem ini ada sambungannya menampilkan pelakon-pelakon yang sama.

Ada desas-desus mengatakan filem yang dibintangi oleh pelakon-pelakon handal seperti Robin Williams, Kirsten Dunst, dan Bonnie Hunt akan dibua semula dengan menampilkan pelakon-pelakon lain seperti Dwayne Johnson, Karen Gillan, serta Jack Black.

Adakah filem terbaru ‘Jumanji’ akan jadi lebih bagus dan menarik dari filem terdahulu? Yang jelas tiada lagi watak yang dahulu. Jadi mungkin peminat filem Jumanji ingin tahu perkembangan terbaru watak-watak filem Jumanji pada tahun 1995?. Jom lihat!

IKLAN

Robin Williams

Pelakon komedi terkenal di Hollywood yang juga membintangi beberapa filem box office ini meninggal dunia karena kemurungan pada tahun 2014 yang lailu.

David Alan Grier

Pelakon komedi ini masih muncul di dalam beberapa filem terkenal namun bukan sebagai watak utama.

Kristen Dunst

Watak budak perempuan dalam filem Jumanji yang masih wujud hingga kini adalah Kristen Dunst. Sebab pelakon wanita yang berusia 34 tahun ini hingga kini masih sering membintangi film box office. Nama Kirsten juga semakin dikenali menerusi filem Jumanji.

Bradley Pierce

Kemudian tidak dilupakan Bradley Pierce yang berperanan sebagai adik Kirsten, Peter Shepherd. Bradley menghilang begitu saja setelah muncul dalam filem Jumanji dan menjadi orang biasa. Lihat saja wajahnya, berbeza kan?

Jonathan Hyde

Yang terakhir adalah watak antagonis yang berperanan sebagai ayah sekaligus karakter dari dalam papan permainan, Jonathan Hyde. Aktor Australia ini masih sering mendapat tawaran main filem namun jarang dapat pegang watak utama.