Tidak semua orang akan bercinta tanpa melihat paras rupa. Sebagian besar masih berpendapat bahwa cinta itu dari mata turun ke hati, bermaknanya cinta itu dinilai dulu dari penampilan sebelum mengenali hati budinya. Tapi tak ada jaminan bahawa pasangan yang rupawan memiliki keperibadian yang baik, begitupun sebaliknya.

Namun begitu hebatnya apabila seseoranh itu berani mengambil risiko yang besar dengan mengetepikan penilaian fizikal dalam mencintai seseorang. Itulah dikatakan cinta itu buta dantiada manusia yang sempurna di dunia ini. Tujuh pasangan ini membuktikan bahawa jangan memperkecilkan kekurangan seseorang individu itu.

IKLAN

Grigory Prutov merupakan lelaki yang memiliki masalah kesihatan Spinal Muscular Atrophy, hal ini membuat fizikalnya tidak membesar dengan normal.  Kisah Grigory mencuri hati gadis dari Kazakhstan, Anna.

Masih ingat dengan kisah seorang pemuda berusia 28 tahun yang menikah dengan nenek berusia 82 tahun?

Kisah cinta lelaki berasal dari Padang, Bayu Kumbara yang menikah dengan wanita Inggris bernama Jennifer Borcklehurst. Bayu berkenalan ketika menjadi pemandu pelancong kepada Jennifer.

Lucy, gadis cantik dari Kamboja yang menikah dengan seorang lelaki yang berbeza bangsa dan warna kulit.

Seorang pemuda berusia 23 tahun yang menikahi nenek berusia 67 tahun.

Seorang gadis berasal dari Sulawesi Selatan menikah dengan seorang lelaki berusia 70 tahun. Sebab harta ke ni?

IKLAN

Gadis minang yang pernah dibuli kerana fizikalnya akhirnya dilamar oleh lelaki kacak dari Korea.