Setelah sekian lama menunggu, akhirnya Penyanyi Elly Mazlein telah melancarkan single terbaharunya, Jeritan Hati. Lagu dengan genre balada ini mampu meruntun jiwa yang mendengar dengan bait-bait lagu yang penuh mendalam. Elly atau lebih mesra dengan panggilan Kak Lina Pom Pom turut mengakui lagu itu menggambarkan kisah hidup dirinya.

Menerusi temubual bersama Berita Harian, Elly berkata dia berasa tersentuh ketika mendalami lirik lagu itu pada pertama kali diperdengarkan.

IKLAN

“Selepas membaca liriknya, saya menangis kerana ia tepat menggambarkan kisah hidup saya.

“Bagaimanapun, ketika rakaman, saya dapat mengawal perasaan untuk tidak mengalirkan air mata,” katanya.

Lagu dengan melodi yang begitu indah ini merupakan ciptaan Manusia Putih, manakala liriknya ditulis Natasha (komposer lagu Lelaki Teragung).

Walaupun lagu ini bakal mendapat kritikan negatif kerana kononnya lirik berkisah hidupnya, Elly tidak kisah dan bersedia menghadapai segala tanggapan negatif dari netizen.

“Biarlah mereka hendak berkata apa pun, saya iyakan saja. Lagipun, bukan saya yang meminta penulis lirik itu menceritakan kisah saya.

“Sebaliknya lagu itu sudah siap sepenuhnya ketika mereka menghantar rakaman demonya kepada syarikat rakaman saya,” katanya.

Sumber & Foto