Berita buruk buat seluruh produksi drama siri hangat yang dibintangi oleh Siti Saleha dan Shukri Yahaya. Saman fitnah telah dikeluarkan oleh penulis novel 7 Hari Mencintaimu terhadap penerbit drama tersebut, Datuk Ziela Jalil. Saman itu bertujuan bagi menuntut ganti rugi sebanyak RM10 juta atas dakwaan menjatuhkan reputasinya.

Menurut laporan dari Utusan Online, Siti Rosmizah Semail selaku pihak plaintif menamakan Ziela atau nama sebenarnya Norzila Abdul Jalil yang juga penerbit Pena Creative Pictures Sdn. Bhd. itu sebagai pihak defendan.

IKLAN
PENULIS novel, Siti Rosmizah Semail (tiga dari kanan) bersama barisan peguam yang mewakilinya berhubung kes saman fitnah terhadap Penerbit, Datuk Ziela Jalil di Kompleks Mahkamah Jalan Duta hari ini. – UTUSAN ONLINE/FARID JANUDIN

Siti Rosmizah mendakwa, Datuk Ziela Jalil menggunakan aplikasi Instagram dengan menulis tiga kenyataan yang didakwa memfitnahnya antara 9 Februari dan 10 April lalu dan memberi kenyataan memfitnah yang diterbitkan dalam akhbar Mingguan Malaysia.

Pelakon-pelakon 7 Hari Mencintaimu

Beliau sehubungan itu selain menuntut ganti rugi turut memohon antaranya perintah injunksi terhadap Ziela untuk mengeluarkan kenyataan fitnah tersebut dari laman instagramnya.

Sumber