Berita pernikahan pelakon cantik Juliana Evans dan suaminya Tengku Adeeq atau Tengku Sharifuddin Ibrahim Shah mungkin mengejutkan peminatnya namun sebelum ini sudah ada desas desus bahawa Juliana tengah hangat bercinta dengan kerabat diraja.

Menerusi Instagram Hlive, hari ini Juliana dan Tengku Adeq telah diijab kabul di sebuah majlis yang tidak dinyatakan. Malah menerusi Instagram Juliana sendiri tidak memuatnaik gambar pernikahan mereka.

IKLAN

Tengku Adeq atau nama sebenar Tengku Sharifuddin Ibrahim Shah adalah anak kepada Tengku Sulaiman Shah Ibni Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah iaitu adik kepada Sultan Selangor sekarang. Ibunya Tunku Kamariah Sultan Iskandar merupakan kakak kepada Sultan Johor iaitu Sultan Ibrahim Ismail ibni Almarhum Sultan Iskandar Al-Haj.

Tengku Sharifuddin Ibrahim Shah

Bermakna Tengku Adeq sepupu dengan Presiden FAM yakni Tengku Muda Johor (TMJ). Tidak dinafikan mereka berdua tampak cukup secocok bersama. Maklumlah, masing-masing mempunyai darah kacukan bukan? Kami doakan mereka berdua kekal bersama hingga ke Jannah.

Sumber