Jika anda pengikut fesyen semasa pasti sudah mengetahui tentang acara fesyen tahunan terbesar didunia Met Gala iaitu menghimpunkan para pereka fesyen, selebriti dan orang kenamaan dari seluruh dunia. Met Gala juga dipanggil Costume Institute Gala atau Met Bala ialah pameran fesyen yang dibawa untuk mengumpul dana bagi  Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute di New York. 

Pada setiap tahun ia bakal membawa pelbagai tema busana dan waktu inilah para selebriti ingin menayang belang masing-masing dengan pelbagai rekaan menarik dan luar biasa. Cakap mengenai luar biasa, tahun 2017 ini Met Gala memberi tema Comme Des Garcons iaitu subjek fesyen ilham Rei Kawakubo. Sebut selebriti, lagi-lagi selebriti Hollywood pasti ada sahaja rekaan yang menarik tapi pelik mereka bawakan.

Hangat bawakan 10 pakaian selebriti dengan rekaan luar biasa di Met Gala 2017, pasti anda akan bermonolog dalam hati ‘Serius, kalau aku..aku tak pakai macam ni!’

Mungkin ini cara terbaharu untuk berbikini di majlis formal?

#1 La La Anthony 

Foto – Neilson Barnard/Getty Images

#2 Kendall Jenner

Foto – Neilson Barnard/Getty Images

#3 Halle Berry

Foto – Kevin Mazur/WireImage

Fabrik ini mungkin dari sentuhan bayangan langsir atau alas meja..

#4 Zendaya

Foto – Jamie McCarthy/FilmMagic

#5 Tracee Ellis Ross 

Foto – Pulse.ng

Inspirasi dari celoreng askar dan beg tidur?! 

#6 Madonna

Foto – Jamie McCarthy/FilmMagic

#7 Solange Knowles

Foto – Popsugar

Tiga pakaian ini juga buat anda fikir ‘macam mana mereka nak duduk sepanjang majlis?’

#8 Rihanna

Foto – Jamie McCarthy/FilmMagic

#9 Helen Lasichanh

Foto – http://pulse.ng

#10 Rita Ora

Foto – La Opinión

Tapi macam biasalah, kalau selebriti apa-apa pun tak kisah. Cuba kita yang pakai? Memang kena kecamlah jawabnya…

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry