Bimbang Dapat Dosa, Haqiem Rusli ‘Edit’ Gambar Bersama Peminat Tak Tutup Aurat

Mesti Baca

Penyanyi muda yang sedang meningkat naik, Haqiem Rusli, kini lebih serius dalam kerjaya nyanyiannya apatah lagi apabila single pertama yang memperkenalkan namanya dalam industri hiburan, ‘Segalanya’ mendapat sambutan yang di luar dugaannya.

Haqiem yang menjadi viral  tempoh hari kerana gambar bersama peminat wanita di sunting supaya tutup aurat sebelum dikongsi di media sosial. Haqiem turut menolak dakwaan tindakannya itu adalah kerana dirinya ingin meraih populariti.

https://www.instagram.com/p/BTg7PVUDqvi/?taken-by=haqiemrusli98_&hl=en

Sebaliknya, penyanyi berusia 19 tahun ini memberitahu, dia melakukan perbuatannya itu kerana ingin berdakwah selain tidak mahu mendapat dosa.

“Selalunya, saya kongsi gambar peminat akan dapat beribu-ribu likes. Jadi, berpuluh ribu pengikut yang tengok aurat itu, saya yang dapat dosa.

“Media sosial ini sebenarnya sarang dosa. Jadi lebih baik saya tutup aurat peminat yang nampak dalam gambar saya. Saya pun tak dapat dosa.

“Perkara ini juga merupakan satu dakwah dan boleh buka minda remaja seperti saya untuk lebih berjaga-jaga tentang dosa,” katanya 

https://www.instagram.com/p/BTbvlChjF_V/?taken-by=haqiemrusli98_&hl=en

Tindakan Haqiem ini sememangnya jarang kita dengar dari selebriti-selebriti yang lain, pendekatan yang dilakukan ini haruslah dipuji. Mungkin ramai yang tidak tahu, Haqiem yang pernah dinobatkan sebagai naib juara program realiti Idola Kecil musim pertama (2008) ini turut menyimpan hasrat untuk aktif mencipta lagu.

Sumber

Terkini

Selain Neelofa, Perkahwinan Ini Juga Dikatakan Membelanjakan Jumlah Wang Yang Besar Di Hari Bahagia Mereka

Di Malaysia, perayaan perkahwinan kadangkala berlangsung selama beberapa hari. Sesetengah selebriti akan mengadakan majlis sambutan yang berbeza untuk keluarga,...

Artikel Berkaitan