Tidak sedar dengan kebodohan sendiri, tindakan memalukan lelaki ini telah berjaya dirakam oleh mangsa. Video ini telah direkodkan selama satu minit selepas mangsa menaiki kereta api di MRT Outram sedang menuju ke Harbourfront, Singapura. Lelaki ini dengan selambanya duduk secara bertentangan dengan mangsa sambil memegang telefon dan merakam video mangsa.

Pada awalnya mangsa tidak menyedari tindakan lelaki ini namun apabila terlihat refleksi cermin di belakang lelaki ini, mangsa terkejut selepas lihat dirinya tertera di skrin telefon lelaki tersebut.

IKLAN

Namun selepas itu, lelaki ini yang dikenali sebagai Suraj telah dipanggil oleh polis dan dia didapati menyimpan banyak video lucah dalam telefonnya. Menurut polis, dia cuba menerangkan dirinya dengan berkata mangsa yang kelihatan seperti kakaknya dan sebab itu dia merakam video mangsa.

Jadi pada semua yang menggunakan pengangkutan awam setiap hari kenalah berhati-hati. Jika sesiapa di hadapan anda memegang telefon mereka secara menegak, anda harus rasa curiga dan lebih berwaspada.

Sumber