Dikalangan peminat dunia hiburan pasti terkejut apabila sebuah video dipercayai milik pelakon Izara Aishah semakin tular di laman sosial.

Video yang menyaksikan Izara sedang berjalan di karpet merah sehingga tidak sedar sebahagian payudaranya telah dirakamkan menerusi video. Namun hari ini Izara telah membeli respon di atas isu ini dan menegaskan bahawa gambar itu merupakan acara tahun lalu, selepas dia pernah memohon maaf kerana memakai pakaian seksi.

IKLAN

Saya tidak membuat kesilapan yang sama setelah saya meminta maaf. Sebelum ini saya pernah meminta maaf kerana saya pernah memakai pakaian yang tidak sopan. Setelah itu, saya tidak mengulanginya lagi.

Waktu majlis yang dalam video itu, adalah sebelum saya pernah memohon maaf kepada semua. Ever since then(maaf), saya terus berusaha berubah ke arah kebaikan. Alhamdulillah Allah ingin menaikkan taraf saya untuk melantikkan saya sebagai seorang isteri tidak lama lagi.

Tetapi setelah saya mengumumkan saya akan bernikah pada tahun ini, video lama itu mula muncul. Saya sudah pun memaafkan setiap individu yang telah mengaibkan saya. Saya sedari kesilapan saya dan saya mengambil tanggungjawab dengan sepenuhnya.

Sekali lagi saya mohon maaf kepada semua. Ini antara saya dan kamu. InshaAllah, satu hari anda akan memaafkan saya. Saya doakan yang terbaik buat semua. Terima kasih ya. Ikhlas dari hati saya. Assalamualaikum.

Demikian luahan Izara yang sebenarnya satu teguran pada orang ramai tentang mengaibkan mana-mana pihak itu tidak baik. Individu yang bertanggungjawab menyebarkan video tersebut seharusnya memohon maaf kepada Izara kerana cuba mengaibkan dirinya. Tidak dinafikan isu sebegini boleh menjatuhkan nama atau imej seseorang yang bergelar selebriti. Semoga Izara lebih tabah dan kuat untuk menghadapai segala kritikan dan kecaman netizen yang tidak pernah putus memberi reaksi negatif.

Sumber