Bergelar seorang isteri merupakan satu fasa baru dalam kehidupan seseorang. Tidak dapat dinafikan gaya hidup mungkin akan berbeza selepas sentiasa berada di sisi suami. Selepas bergelar isteri kepada kepada Tengku Sharuffuddin Shah Tengku Sulaiman Shah Al-Hajj, Juliana Evans turut merasakan perubahan ini.

Dia sebelum ini terbiasa dengan hidup dengan berdikari, Juliana atau nama sebenar Juliana Sophie Johari Evans mengakui agak kekok apabila langkahnya sentiasa diperhati dan diekori. Tapi jangan salah sangka, sebenarnya Juliana diawasi oleh pengawal keselamatan supaya dirinya selamat jika keluar seorang diri.

IKLAN

 “Pada mulanya saya tidak faham dan tidak suka ada orang ikut saya ke mana sahaja saya pergi, saya mahu bergerak bebas sendiri macam biasa.

“Tapi sejak berkahwin suami minta saya biasakan dengan perkara-perkara itu untuk keselamatan, dia marah jika saya keluar seorang diri,” ujarnya kepada mStar Online.

Juliana dan Tengku Sharuffuddin atau lebih mesra dipanggil Tengku Adeq disatukan dalam sebuah majlis tertutup pada 30 April lalu.

Menurut laporan dari Mstar, Juliana yang menetap bersama keluarga mertua di Shah Alam dan mengakui sudah berpeluang memasak dan menghidangkan sarapan pagi kepada suaminya. Walaupun sudah disiapkan dengan pembantu rumah, dia mahu suaminya merasai sendiri air tangan seorang isteri.

Sumber