Pada 13 Mei yang lalu, pasti anda ada menonton telefilem istimewa yang diarahkan oleh Ghaz Abu Bakar sempena Hari Ibu di Astro Citra. Ia dibintangi pelakon hebat seperti Khir Rahman, Umie Aida, Puteri Balqis, Fauziah Nawi dan Alyssa Dezek.

Secara peribadi tatkala menonton drama ini lagi-lagi melihat setiap watak yang dilakonkan sememangnya ia sebuah naskhah istimewa dan sarat emosi. Tidak terkejut jika ramai yang bergenang air mata tatkala babak yang menyentuh hati yang diketengahkan.

https://www.youtube.com/watch?v=uNZe0vRI4Cg

IKLAN

Jika sebelum ini kita selalu disajikan lakonan Balqis sering menangis dalam lakonannya, tapi dalam Ana Anak Ibu, wataknya seorang anak yang kuat dan cuba gembirakan hati ibu dan ayahnya. Begitu meruntun jiwa bila menghayati wataknya. Inilah cabaran terbaru buat Balqis untuk memberi impak baru dalam drama terbarunya.

Di hospital, Ana bersahabat baik dengan rakan senasibnya, Zai. Mesti anda perasan, walaupun wataknya kecil tapi sangat memberi impak bagi keseluruhan drama. Zai juga pandai menyanyi dan bermain Ukulele dalam usianya yang begitu muda. Watak Zai dalam drama ini dilakonkan ooleh pelakon cilik dan berbakat Alyssa Dezek.

Adik Alyssa terkenal dengan minatnya yang suka memuatnaik video dia bermain Ukulele dan menyanyi menerusi laman Youtube nya sendiri. Bakat Alyssa mendapat pujian netizen sehingga dia pernah di jemput oleh beberapa program TV tempatan untuk melakukan persembahan solo.

Alyssa juga pernah menyertai pertandingan realiti TV, Ceria Pop Star dan setiap persembahannya tidak pernah mengecewakan penonton dan para juri. Semoga bintang cilik ini terus sukses dalam bidang lakonan dan nyanyian pada masa akan datang. Jom lihat video nyanyian Alyssa yang mendapat tontonan tinggi di Youtube.