Sudah menjadi satu fenomena di media sosial apabila ada yang bersungguh-sungguh membuat video aksi tidak senonoh bagi menarik perhatian orang ramai mahupun untuk mendapat populariti murahan. Nampaknya golongan perempuan yang selamba sahaja memuat naik video dengan aksi yang menjelikkan di media sosial.

Terbaru, seorang penyanyi yang berimej ala-ala Nicki Minaj dan Lady Gaga muncul sambil menyanyi lagu yang dianggap tidak sopan.

Dalam video tersebut, penyanyi yang dikenali sebagai Ze Rebelle ini bukan sahaja memegang dan menayangkan payudaranya, malah lirik lagunya juga boleh dikatakan lucah melampau.

IKLAN

Perkataan yang digunakan lebih kepada carutan dan makian, sinonim dengan lagu-lagu Barat yang biasa kita dengari sebelum ini.

Aksi menjelikkan ini menunjukkan penampilan dan aksi yang ditonjolkan agak keterlaluan dan mampu meruntuhkan akhlak remaja. Sudah pastinya mengundang kecaman dari netizen yang menonton video ini.

Menerusi sumber dari Cari.com.my, nama sebenar Ze Rebelle adalah Sarah Zainal. Penyanyi ini sudah menjelajah ke seluruh dunia untuk membuat persembahan dan album terbarunya diberi nama UNIVERZE. Artis Elektro Pop ini juga merupakan bekas peserta yang tersingkir dari Malaysian Idol pada tahun 2005.

Kalau anda nak tahu, Ze Rebelle ini pernah muncul dalam iklan Mcdonald bersama Lisa Surihani pada tahun 2002.

Sumber