Kami yakin bahawa setiap orang di luar sana mempunyai ciri-ciri yang menawan mereka sendiri yang membuatkan mereka unik. Seperti individu-individu di bawah ini ternyata menarik perhatian seluruh dunia dan mereka berbangga dianugerahkan warna kulit yang luar biasa. Mereka sama sekali tidak malu dengan keunikan mereka, dan setiap seorang daripada mereka telah popular dan menjadi tumpuan dunia.

1. Connie Chiu

Gadis yang berasal daripada Hong Kong ini menghidapi albino sejak lahir. Beliau kini menetap di Sweden dan bekerja sebagai seorang model yang berjaya.

IKLAN

2. Nikia Phoenix

Gadis Amerika yang memilik wajah yang bertompok-tompok ini memulakan karier beliau sebagai seorang model dengan sebuah syarikat jenama pakaian, Alternative Apparel. Beliau kini menjadi model untuk syarikat Coca-Cola dan Target.

3. Stephen Thompson

Lelaki yang berasal daripada Amerika Syarikat ini tidak pernah mengimpikan untuk menjadi seorang model sehinggalah beliau berteme dengan seorang jurugambar professional yang melihat potensi di dalam dirinya.

4. Winnie Harlow

Gadis yang memiliki penyakit kulit yang dikenali sebagai vitiligo ini telah mendapat perhatian model professional antarabangsa, Tyra Banks apabila Tyra melihat akaun Instagram milik Wiinie ini. Tyra kemudiannya telah menjemput Winnie untuk memasuki program America’s Next Top Model, musim ke-21 dan Winnie kemudiannya telah mendapat tempat yang kelima.

5. Ava Clarke

Kanak-kanak perempuan ini bukanlah berketurunan orang putih, sebaliknya beliau merupakan seorang berketurunan Afrika yang dilahirkan sebagai seorang albino.

6. Khoudia Diop

Bakat yang dimiliki oleh gadis yang berusia 19 tahun ini berasal daripada Senegal telah dilihat oleh sebuah agensi permodelan yang kemudiannya telah menawarkan pekerjaan kepada gadis ini.

Sekarang wajah beliau boleh dilihat di mana-mana di internet. Beliau kini memiliki 235,000 di Instagram.

IKLAN

7. Anastasia Zhidkova

Gadis yang berasal daripada Russia ini telah dinobatkan sebagai seorang albino yang paling cantik di dunia. Dilahirkan pada tahun 1996, gadis ini telah ditawarkan ribuan kontrak peragaan di negara kelahiran itu.

8. Lola Chuil

Meskipun pun berkulit hitam pekat, tetapi gadis ini merupakan gadis yang paling sensasi di dalam senarai ini.

Menetap di Los Angeles, Amerika Syarikat, Lola yang mempunyai seramai 464,000 pengikut di Instagram ini sering dikatakan sebagai pengganti Naomi Campbell pada suatu hari nanti.

Sumber