Susulan dari kejayaan Rupert Wyatt mengembangkan kisah dari Planet of the Apes di dalam filem Rise of the Planet of the Apes, Matt Reeves kemudian menghasilkan sebuah filem keduanya Dawn of the Planet of the Apes yang mampu menjangkaui pencapaian filem pertamanya yang diarahkan oleh Wyatt. Dan sekarang filem ketiganya diarahkan kembali oleh Reeves yang diharapkan dapat mengangkat filem ini ke peringkat yang lebih tinggi lagi.

Filem ini dibintangi oleh Woody Harrelson, Andy Serkis, Steve Zahn, dan Gabriel Chavarria. War of the Planet of the Apes akan ditayangkan di seluruh Malaysia pada 13 Julai 2017.

IKLAN

War For The Planet Of The Apes sudah tentu lebih menarik, filem ini menceritakan peperangan antara kaum kera yang dipimpin oleh Caesar dengan pihak manusia. Ia merupakan seekor kera yang sudah berevolusi. Perubahan tersebut membuatkan Caesar dapat berkomunikasi dua arah dengan manusia. Filem ini akan mengetengahkan dari kisah pada dua filem sebelumnya.

Pada kisah sebelumnya, Malcolm cuba memujuk Caesar agar berpindah bersama keluarganya, hal ini dilakukan untuk menyelamatkan mereka dari ancaman tentera yang datang untuk menembak semua kera.

Bagaimana Caesar untuk menyelamatkan diri dan keluarganya? Nak tahu kesudahannya? Jom ramai-ramai tonton tayangan perdana filem ini secara eksklusif dan percuma dengan menyertai peraduan yang disediakan dibawah. Tayangan Perdana ‘War of the Planet of the Apes’ bakal diadakan pada 12 Julai 2017 di TGV, One Utama pada jam 9.15 malam.

Apa tunggu lagi! jom rebut peluang menarik ini dengan dapatkan sepasang pas masuk dengan hanya menjawab beberapa soalan dan sertakan slogan paling kreatif.

Syarat Penyertaan

   • Like Facebook murai.my, follow Instagram @hangatdotcom dan twitter @hangatdotcom
   • Kongsikan artikel ini di Facebook dan tag nama rakan yang anda akan bawa menonton bersama.
   • Anda dikehendaki mengisi butir-butir diri anda dan menjawab soalan bersama slogan kreatif di bawah.
   • Sertakan sekali maklumat peribadi seperti nama penuh (seperti dalam kad pengenalan), Nombor IC, Alamat Rumah, Emel dan Nombor Telefon Bimbit.
   • Peraduan ini hanya sah dari sekarang hingga 9 Julai 2017.
   • Seorang hanya boleh menghantar satu penyertaan.
   • Keputusan hakim adalah muktamad.
   • Pemenang dikehendaki datang menuntut pas masuk tayangan pratonton filem di TGV, One Utama, bermula jam 8.30 malam.