Yana Zein Tinggalkan Agama Islam Sebelum Meninggal Dunia

Mesti Baca

Pemergian Yana Zein buat selamanya membuatkan ramai yang berduka. Namun apa yang menjadi persoalan dikalangan orang terdekat mehatrakan rumah keluarga Yana seolah-olah sepi. Tidak ada keluarga dan tetangga yang datang untuk memberikan ucapan takkziah kepada Yana. Adakah ini hanya andaian sahaja?

Menurut sumber dari portal hiburan di Indonesia, ada rakan-rakan yang hadir memberitahu Yana tidak begitu mesra dengan jiran tetangga kerana sejak setahun tahun yang lalu Yana fokus untuk mendalami agama.

Karena itu Yana Zein dan keluarganya lebih sering menyembunyikan diri. Dari maklumat yang diberi sejak setahun kebelakangan ini Yana memang sudah menganut ajaran Kristian dan tengah fokus mempelajarinya.

Oleh kerana itu, Yana dikebumikan dengan mengikut cara agama yang dianuti.

Pelakon wanita veteran ini sering memegang watak antogonis di sinetron Cinta di Langit Taj Mahal itu meninggalkan dua orang anak perempuan yang masih berusia 13 dan 11 tahun. Ia meninggal dunia akibat kanser pada usia 44 tahun.

Sumber

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan