Sempat Mengucap, Kubur Yana Zein Akan Dipindahkan Dengan Cara Islam

Mesti Baca

Yana Zein dikebumikan di Jawa Barat pada hari Jumaat minggu lalu akhirnya akan dikembumikan semula dengan cara Islam. Sebelum ini, berlaku perbalahan antara Ibu dan Bapa Yana Zein mengenai cara dan proses pemakaman terhadapYana Zein.

Dipercayai, Yana Zein meninggal dunia selepas ketibaannya di Indonesia di mana sebelum ini Yana Zein menjalani rawatan di China.

Rawatan tersebut dilakukan Yana Zein untuk membuang sel kanser payudara yang dideritanya. Proses pengembumian pun menjadi isu berbangkit dikalangan ahli keluarga dan akhirnya mereka akur kemudian dimakamkan semula secara Islam.

Padaw awalnya memang sungguh mengelirukan apabila bapa Yana ingin anaknya dikebumikan secara Islam, sementara ibunya mahu anaknya tersebut dikebumikan menurut kepercayaan agama Kristian.

Sahabat Yana Zein, Andi Soraya meluahkan rasa syukur lantaran sahabatnya dikebumikan dengan secara Islam. Dalam posting terbaru Andi, dia berkata cukup yakin bahawa Yana meninggal sebagai Muslim.

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan