Ifa Raziah telah memuatnaik satu rakaman video yang menunjukkan penyanyi dangdut itu pengsan ketika sesi penggambaran. Video pendek tersebut telah menyaksikan saat-saat cemas dikalangan rakan-rakan dan suami Ifa apabila melihat Ifa yang tidak sedarkan diri ketika itu.

Semua yang ada di situ cuba memanggil nama Ifa dan cuba mengejutnya namun tiada sebarang tindak balas pergerakan daripada Ifa.
Di ruangan kapsyen video ini pula tertulis,

IKLAN

” Kerja back to back non stop akhirnya ifa tak tahan tumbang di lokasi Pembikinan Video Klip lagu #[email protected] bersama Bintang2 Dangdut Malaysia..Doakan ifa cepat sembuh ??? Sponser by @makdara_jmd @abibjmd ..#ifaraziah#ifaraziahdivas #artisversatilpopular#terusterang #sukerrbanggee #pukpukpuk “

Menurut laporan dari Media Hiburan, mereka telah menghubungi suami kepada Ifa, Mohd Yani Abdul Rahman untuk bertanya tentang keadaan Ifa. Yani berkata, dia terasa sangat berdebar ketika Ifa pengsan dan ketika itu bermacam-macam perkara yang bermain di fikirannya. Namun Yani berkata lagi, rupa-rupanya Ifa hanya membuat prank kepadanya kerana semalam merupakan hari lahirnya.

Lakonan semata-mata rupanya! Apa-apa pun agak menjadi juga Ifa buat prank terhadap suaminya, nampak si suami muka dah mula pucat lesi melihat isterinya terkulai layu.