Datuk Ziela Jalil Bengang Wartawan Akhbar Tempatan Putar Belit Cerita

Mesti Baca

Menerusi posting terbaru Datuk Ziela Jalil dalam akaun Instagramnya, beliau meluahkan rasa kecewa terhadap wartawan di sebuah akhbar tempatan kerana menulis perkara yang tidak benar mengenai dirinya. Sebelum ini sebuah akhbar tempatan ada melaporkan tentang Datuk Ziela Jalil yang membelanjakan ribuan ringgit sehari hanya untuk membeli tudung.

Susulan dari kenyataan dari berita tersebut, Datuk Ziela dihujani pelbagai kritikan dan kecaman dari netizen dengan mengatakan dia sangat boros.

Disebabkan bengang dengan tulisan wartawan tersebut dan fitnah yang dilemparkan terhadap dirinya, Datuk Ziela menerusi laman Instagramnya tampil membela diri.

ASTAQFIRULLAH! Tak takut ke buat dosa bulan2 Ramadan ni? Saya rasa Mungkin bapa awak or Tok awak tolong bayar kan bil2 beribu saya berbelanja setiap hari! Reporter yg menulis ni! awak sgt2 jahat and tidak beretikar, dan yg paling bagus awak berani buat onar begini pada bulan yg penuh keberkatan, bulan Ramadan? Yg pasti awak akan dapat balasannya dari Allah atas tulisan yg tidak benar ini!

Menurutnya lagi, wartawan yang menemubual dirinya sebelum ini telah menulis benda yang tidak benar, jauh dari apa yang dimaksudkan.  Semoga salah faham ini dapat dibetulkan semula oleh pihak yang bertanggungjawab demi membersihkan semula nama Datuk Ziela.

Sumber

Terkini

Syed Saddiq Jawab Dakwaan Tiada ‘Life’ Di Usia Muda. Memang Padu!

Setelah sebulan berada di Singapura, Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman akhirnya berjaya menghabiskan pengajian di Universiti Nasional...

Artikel Berkaitan