Pasangan Amal dan George Clooney begitu bahagia setelah rasmi bergelar ibubapa. Mereka dikurniakan dua orang anak kembar lelaki dan perempuan yang diberi nama Alexander dan Ella.

Amal sendiri melahirkan anaknya di sebuah hospital yang terletak di Chelsea, London. Khabarnya proses melahirkan Amal menelan belanja yang sangat tinggi, termasuk untuk sewa bilik bersalin yang memang cukup mewah.

IKLAN

Menurut laporan berita dari Mirror, George dan Amal rela membelanjakan £8,520 atau sekitar RM51,000 untuk harga semalam. Tak dapat dipastikan berapa lama Amal dan Geogre berada di hospital tersebut, tapi yang jelas bilik tersebut sangat mewah seperti hotel.

Berbaloi dengan harga yang dibayar, Amal dan George tentunya mendapat berbagai kemudahan dan fasiliti yang menguntungkan. Selain suasana dan perabot yang mewah, sesiapapun yang menyewa bilik tersebut akan dilayan bidan dan konsultan kesihatan selama 24 jam.

Dalam bilik tersebut juga terdapat bilik mandi, ruang berdandan serta tempat menunggu yang muat untuk beberapa orang.

Selain itu, difahamkan Amal juga dipantau oleh doktor yang berpengalaman juga merupakan salah satu doktor yang membantu Kate Middleton melahirkan Charlotte Elizabeth Diana dahulu.

Sumber