Menjelang Hari Raya, pasti ramai rakyat Malaysia dihidangkan dengan pelbagai iklan hari raya samaada di TV mahupun dimuat naik di media sosial. Lebih menarik kali ini U Mobile bekerjasama dengan Protokol Kyoto melancarkan video Raya baru yang lebih seronok dan mencuit hati. Dengan enampilkan versi yang digubah semula dari lagu P. Ramlee “Maafkan Kami” yang di dendangkan dalam salah satu filem kegemaran rakyat Malaysia, Bujang Lapok.

https://www.youtube.com/watch?v=5XnWB2xlp2k

Menerusi video dengan kesan khas lebih klasik, Protokol Kyoto meminta-minta maaf kepada bekas pelanggan yang telah “berpindah” dan syarikat-syarikat telekomunikasi lain yakni syarikat yang dianggap pesaing buat mereka.

IKLAN

Lirik lagu U Mobile ft. Protokol Kyoto “Maafkan Kami” ini cukup menarik dengan intonasi yang lebih segar dan moden. Mesej yang disampai begitu murni lagi menjelang Hari Raya tidak lama lagi. Marilah kita bermaafan antara satu sama lain. Betul tak?

Jom tonton video lagu “Maafkan Kami” oleh Protokol Mobile ft. Kyoto U ini, pasti anda tersenyum sendiri dan tak mustahil anda akan berbalik ke kepada U-Mobile. Syabas U-Mobile!

Sumber