Warner Bros. Pictures baru sahaja melancarkan trailer kedua ‘Anabelle: Creation’, dibawah arahan David F. Sandberg. Selepas meraih sambutan yang hebat pada tahun 2014 (filem Annabelle), Warner Bros dan New Line kini kembali dengan sekuel kedua filem bergenre seram ini.

Trailer terbaru itu menunjukkan permulaan kewujudan anak patung misteri Annabelle dan bagaimana kuasa jahat mula memasuki anak patung itu. Trailer itu dimulakan dengan penampilan Samuel Mulins dan isterinya, Esther yang kehilangan anak mereka akibat dilanggar kereta.

IKLAN

Selepas kematian anak mereka, mereka sering berdoa supaya boleh melihat anak perempuan mereka semula. Pada mulanya hanya sedikit sahaja komunikasi. Namun, jelmaan itu telah meminta izin untuk masuk ke dalam anak patung Annabelle. Lalu, mereka mula sedar yang itu bukan anak perempuan mereka dan telah mengurungnya.

Misteri bermula apabila pasangan itu mengambil birawati dan beberapa anak yatim tinggal di rumah mereka. Annabelle telah menggangu seorang anak yatim yang kurang upaya dengan memainkan permainan ‘breadcrumbs’.

‘Annabelle: Creation’ dilakonkan oleh pelakon yang berpengalaman seperti Stephanie Sigman, Talitha Bateman, Lulu Wilson dan Miranda Otto.

Jadi mesti ramai yang tak sabar nak merasakan seramnya filem ini bukan? Jadi kita tunggu Filem Annabelle: Creation ini bakal ditayangkan pada 11 Ogos 2017.

Sumber