[VIDEO] Begini Keadaan Anak Kecil Terselamat Selepas Dilanggar Kereta

Mesti Baca

Selepas tular video yang menyaksikan seorang kanak-kanak dilanggar kereta di sebuah stesen minyak, kini sudah diketahui identiti kanak-kanak malang ini. Anak kecil ini dikatakan selamat dengan hanya mengalami keretakan pada kakinya.

Menurut laporan dari detik.com, mangsa dikenali sebagai Amanda Fahrunisa berusia enam tahun. Selain mengetahui keadaan mangsa pihak polis turut juga meminta keterangan daripada kedua orang tuanya sekaligus menawarkan rawatan selanjutnya pada anak kecil ini.

Amanda mengalami retak di bahagian kaki kanan dan sedikit luka di bahagian muka sebelah kiri akibat kemalangan yang hampir meragut nyawa mangsa.

Seperti yang menjadi viral di media sosial, video berdurasi 2 menit 9 saat itu mencuri perhatian netizen beberapa hari lalu. Video tersebut merupakan rakaman CCTV menyaksikan seorang anak perempuan dilanggar lalu diheret sebuah kereta ketika mangsa sedang  menunggu orang tuanya mengisi mengisi minyak di Kuningan, Indonesia.

Amaran kepada penonton, video ini mengandungi aksi yang boleh menyebabkan sesetengah penonton rasa kurang selesa. 

Sumber Data Riau

Terkini

Majlis Pernikahan Neelofa Langgar SOP, Polis Beri Cadangan Kompaun

Nampaknya isu berkaitan dengan usahawan Neelofa masih berlanjutan hingga sekarang. Susulan mengenai jemputan yang hadir di majlis pernikahannya yang...

Artikel Berkaitan