Sebuah Majlis Perkahwinan di Gombak Sabtu lalu berubah menjadi mimpi ngeri bagi pengantin baru apabila sekumpulan lelaki yang memegang parang menyerang majlis tersebut yang diadakan di dewan komuniti.

Menurut laporan dari New Straits Times, kejadian yang dikatakan bermula kira-kira pukul 3.30 petang apabila lelaki itu masuk ke dewan di Taman Melati Gombak, di mana perkahwinan itu berlangsung.

Klip video yang menunjukkan kekacauan dan huru-hara oleh penyerang kini telah menjadi tular di media sosial.

Menurut pihak polis, pengantin lelaki memberitahu mereka bahawa lelaki itu telah menuduhnya dan rakannya mencetuskan suasana bising dari motosikal mereka.

“Lelaki kemudian melontar mercun ke dalam dewan dan masuk ke dalam dewan dengan parang,” katanya .

Kumpulan yang bergaduh juga didakwa mengoyakkan pakaian pengantin lelaki dan mencuri wang tunai dari para tamu, sebelum memusnahkan superbike Honda yang telah disewa untuk majlis perkahwinan tersebut.

IKLAN

Laporan dari NST mengatakan Timbalan Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Timbalan Penguasa Ramli Kasa berkata kejadian itu melibatkan 20 orang, dengan seorang lelaki berusia 32 tahun ditangkap pada hari yang sama.Pihak polis sedang mengesan orang lain yang dipercayai terlibat untuk didakwa.

Sumber Free Malaysia Today & New Straits Time

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry