Jika sebelum ini merasa pelik jika masayarakat di luar negara gemar melakukan pembedahan plastik untuk mengubah wajah seperti idola yang diinginkan, kini berlaku pada rakyat tempatan berasal dari Kelantan. Sebelum ini kita  pernah dengar ialah lelaki sanggup habis jutaan ringgit untuk jadi Superman, Ken Barbie Doll, Harimau dan berbagai lagi.

Terbaru, pemuda yang dikenali sebagai Miyyo Rizone atau nama sebenarnya  Amirul Rizwan Musa sudah berhabis hampir RM200,000 bagi membiayai kos pembedahan wajah secara berperingkat-peringkat sejak 2014.

Foto Ihsan: Facebook Amirul

Menurut laporan dari Harian Metro, Amirul mengakui menjalani pembedahan wajah sejak 2014 termasuk dua pembedahan di luar negara untuk mendapatkan wajah diinspirasikan daripada watak Squall Leonheart dalam Final Fantasy bagi meneruskan kariernya sebagai model sejak tiga tahun lalu.

“Sebelum ini saya sudah tular tetapi tidak sehebat ini. Saya pernah menjuarai pertandingan Ulzzang Asia secara dalam talian pada 2012 dan mengambil keputusan untuk menjalani pembedahan selepas itu selepas ditawarkan menjadi model.

Foto Ihsan: Facebook Amirul

Selepas  perubahan wajahnya menjadi viral di media sosial, Amirul sering mendapat kecaman teruk dari netizen. Kritikan ini langsung tidak mematahkan semangatnya malah dia berpendapat kritikan ini banyak membantunya dalam menyuntik semangat memajukan perniagaan. – murai.my

Sumber Harian Metro

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry