Menjelang hari raya yang lalu, tersebar sebuah foto yang memerlihatkan cara bersalaman penyanyi dangdut Ayu Ting Ting dengan bapanya, Abdul Rojak. Foto yang diambil pada tahun lalu itu menjadi perbincangan hangat di netizen setelah dimuat naik kembali oleh salah satu akaun gosip di Instagram.

Foto tersebut memerlihatkan cara bermaafan Ayu dan bapanya yang dianggap tidak wajar oleh netizen. Dalam foto tersebut, Ayu terlihat cium bibir bapanya untuk menggambarkan rasa cintanya pada orang tuanya.

Aksi ini mendapat reaksi dari Ayu dengan mengatakan tradisi ini memang sering dilakukan setiap kali menjelang Hari Raya,

“Sejak hari lebaran tahun-tahun yang lepas saya akan lakukan begitu dengan ayah, dan ibu juga. Kecuali lelaki lain, terserah jika orang mahu kecam. Saya tak peduli,” jelas Ayu Ting Ting.

Dalam foto tersebut, kedua-duanya juga saling berpaut tangan mereka pada leher masing masing. Rata-rata netizen menganggap bahawa hal tersebut bukanlah hal yang wajar dilakukan oleh bapa dan anak. Ada mengatakan jika cara bermaafan pasangan ayah dan anak ini dianggap aneh.

Adakah anda rasa cara sebegini boleh dipraktikkan dalam keluarga?

IKLAN

Sumber Bintang

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry