Nama Solena Chaniago sememangnya agak menjadi sebutan orang ramai di Indonesia. Dia adalah seorang transgender asal Indonesia yang pernah muncul di dalam beberapa buah filem Hollywood, seperti The Brooklyn Finest serta The Extra Man. Jadi ini khabar baru datang dari Solena yang selama beberapa tahun terakhir ini menetap di Amerika.

Keputusan Solena Chaniago untuk mengubah jantina serta identitinya menjadi seorang perempuan memang mendapat tentangan. Namun kini, Solena sudah bahagia dengan kehidupan barunya sebagai wanita.

Statusnya sebagai transgender bukan penghalang baginya untuk menikah dengan lelaki yang dicintainya. Dan impian itu nampaknya menjadi realiti. Solena Chaniago akhirnya bernika dengan seorang lelaki Inggeris di Los Angeles, Amerika Syarikat. Khabar bahagia itu diketahui dari muatnaik gambar Solena di Instagram pribadinya.

Ini merupakan pernikahan kedua bagi Solena Chaniago. Sebelum memutuskan menjadi transgender, Solena diketahui sempat bernikah dengan seorang wanita dan mempunya seorang anak bernama Shanaya Sulin.

IKLAN

Sumber Liputan 6

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry