Kawan Rapat Dedah Penipuan Amirul ‘Edit’ Wajah Anime Guna Aplikasi

Mesti Baca

Masih Bebas & Dituduh Bersembunyi, Nur Sajat Beri Respon Mengejutkan!

Ketika semua media arus perdana melaporkan bahawa usahawan, Nur Sajat diburu Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), lain pula berlaku...

Cardi B Kongsi Dedah Alasan Nekad Buat Pembedahan Plastik

Cardi B menyatakan bahawa beliau berasa sangat yakin setelah menjalani pembedahan plastik. Rapper wanita yang menjalani prosedur implan payudara...

Menyelerakan! Elyana Kini Jalankan Perniagaan Berasaskan Sambal Masakan

Meskipun rata-rata peminat sedia maklum bahawa penyanyi Elyana merupakan seorang pesakit kanser yang kini telah berada di tahap empat,...

Sebelum murai.my ada memaparkan kisah seorang pemuda pemuda dikenali sebagai Miyyo Rizone atau nama sebenarnya Amirul Rizwan Musa sudah berhabis hampir RM200,000 bagi membiayai kos pembedahan wajah secara berperingkat-peringkat sejak 2014.

Wajah yang diinspirasikan daripada watak Squall Leonheart dalam Final Fantasy mendapat perhatian media sejak kebelakangan ini. Namun amat mengejutkan apabila seorang kenalan rapat kepada Miyyo, Bella Barbie menerusi akaun Facebooknya tampil membongkar kisah sebenar Miyyo yang dikatakan telah menipu khalayak.

Berikut kenyataan yang dibuat olehnya;

Saya disini ingin membongkarkan kisah benar berkenaan dengan lelaki melayu berwajah anime tidak wujud. Salah satu penipuan telah dibuat oleh lelaki ini”miyyo rizone” adalah namanya sendiri.

Nama sebenar lelaki ini adalah Muhammad Syahrizal Ikhwan Bin Musa dan bukannya Amirul Rizwan seperti yang diakui oleh dirinya sendiri melalui temu ramah yang dibuat oleh pihak radio tempatan.

Seperti yang kita tahu miyyo enggan untuk ditemu ramah secara langsung dari mana-mana pihak media adalah kerana fizikal beperwatakan anime yang sedang viral di media sosial sebenarnya berlainan dengan fizikalnya yang sebenar.

Miyyo menggunakan aplikasi yang bernama camera360 dan beauty plus yang membolehkan mukanya seperti di bawah ini bertukar kepada muka yang menyerupai watak anime.Tujuan saya membongkarkan perkara sebenar adelah untuk membetulkan perspektif,padangan serta tanggapan netizen terhadap penipuan yang sedang berleluasa ini.

Bella Barbie turut berkongsi video dia bersama Amirul dan meyakinkan orang ramai bahawa wajah anime itu hanya penipuan semata-mata. – (murai.my)

Sumber Facebook Bella

Terkini

Ingat Lagi Penyanyi Shajiri? Kini Bergelar Usahawan & Berkongsi Tips Untuk Menjana Pendapatan

Anda masih ingat dengan penyanyi Kumpulan KGB yang pernah popular dengan lagu 'Orang Kita' dan 'Hadirlah Kasih' Shajiri? Shajiri...

Artikel Berkaitan