Baru-baru ini pelakon jelita Fasha Sandha telah berkongsi di Instagram miliknya video beliau bersama anak-anak sedang bermain dengan sekor kucing bernama Tuah.

Walaubagaimanapun, ruangan komen video itu dipenuhi dengan kecaman netizen yang rata-rata tidak berpuas hati dengan cara anak-anak Fasha menarik kucing dengan leher kucing dijerut dengan tali.

Ramai netizen mengatakan cara Fasha agak kasar untuk diperlakukan sebegitu rupa terhadap kucing, malah ada netizen rasa simpati melihat video itu kerana tidak sampai hati melihat haiwan comel itu dilakukan sebegitu. – murai.my

IKLAN

Malah ada yang mempertahankan tindakan Fasha dengan menjelaskan bahawa kucing bukanlah seperti ayam yang boleh dilepaskan begitu sahaja. Dengan mengikat seperti itu dapat memastikan keselamatan kucing.

Dalam ruangan komen tersebut, Fasha turut menjelaskan mengapa dia perlu berbuat demikian;

Followers ni ada2 aja kan, semua nya tak kena, ini kucing ada baka kucing hutan, kita tak tau if tiba2 dia lari pecut, jenuh nak kejar, harga bukannya murah, ni pun ada orang hadiah, kalau saya sendiri tak mampu nak beli.

Seperti yang semua tahu, Fasha memang seorang yang sangat sayangkan kucing. Malah sebelum dari mempunyai anak lagi Fasha sudah membela beberapa ekor kucing. – murai.my

Sumber Instagram Fasha

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry