Kesempurnaan seorang wanita adalah ketika wanita itu memiliki seorang anak dan juga hamil. Mengandung adalah momen paling berharga dan tidak boleh dilupakan bagi seorang wanita.

Ramai juga wanita akan mengabadikan hal tersebut dalam bentuk foto atau video. Ramai orang yang percaya, bahawa aura kecantikan seorang wanita akan lebih terlihat ketika  hamil.

Jadi persoalannya, kenapa wanita nampak lebih seksi ketika hamil? Ini rahsianya! – murai.my

IKLAN

Menurut laporan dari Duniabaca.com, ketika hamil kulit akan semakin bercahaya memasuki trimester kedua kerana adanya kombinasi peningkatan hormon dan penambahan volume darah yang mengalirkan lebih banyak darah ke kulit dan membuat kulit tampak bercahaya.

Orang-orang yang melihat ibu yang sedang mengandung biasanya akan cenderung mengeluarkan energi positif yang ingin membantu. Semua hal yang ada kaitannya dengan ibu hamil akan menjadi semakin dipermudah oleh orang lain karena mereka merasa ibu hamil harus dilindungi. Nikmati semua perhatian tersebut untuk membantu ibu merasa lebih positif.

Benar atau tidaknya, kita boleh melihat beberapa selebriti Malaysia ini mempunyai aura tersendiri ketika bergambar dalam sarat mengandung.  – murai.my

murai.my menyenaraikan 7 selebriti Malaysia yang sering tampil seksi ketika hamil. Jom lihat! siapakah mereka.

1.Sharifah Sakinah

2. Scha Alyahya

3. Misha Omar

4. Rozita Che Wan

Kredit Foto: SYS Images

5. Hanis Zalikha

6. Liyana Jasmay

IKLAN

7. Zahnita Wilson

Kredit Foto: Beautiful Nara

Sumber Dunia Baca