Pengawal Keselamatan berasal Nepal yang dianggap sebagai “Hero” apabila mereka menjalankan tugas mereka sehingga menewaskan pejuang seni bela diri campuran (MMA) kini menjadi bualan hangat di kalangan netizen.

Terbaru, pihak polis telah mengsyaki mereka bekerja secara haram.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Penolong Pesuruhjaya, Mohammad Azlin Sadari, berkata polis sedang melakukan siasatan ke atas kes itu.

https://www.youtube.com/watch?v=tnPQYExJxfo

“Daripada video itu, kelihatan seperti pengawal keselamatan tersebut adalah mangsa. Walau bagaimanapun, kita perlu menjalankan siasatan untuk menentukan punca sebenar yang berlaku sebelum video dirakam.

Menurut laporan dari Yahoo.news.com, pengawal keselamatan tidak memiliki dokumen yang sah . Adakah mereka akan dihantar pulang ke negara mereka?

IKLAN

“Pengawal keselamatan tidak memiliki dokumen yang sah. Mereka mempunyai pasport, tetapi tiada permit kerja, “katanya semalam dan polis akan memanggil majikan penjaga untuk merekodkan kenyataan mereka.

Empat orang, termasuk tiga pengawal itu, ditahan reman untuk membantu siasatan ke dalam pergaduhan hari Isnin antara pengawal dan pejuang MMA.

Azlin, pada hari Selasa, berkata walaupun pejuang MMA sejak itu menarik balik laporan polisnya. Video pergaduhan itu viral di media sosial pada hari Isnin, selepas pengawal keselamatan menghentikan lelaki itu dari memasuki kondominium.

Pergelutan telah berlaku sehinggakan pengawal lain datang untuk membantu menghentikan tindakan agresif pejuang MMA dan mengikatnya.

Sumber Harian Metro &  Yahoo.news 

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry