Khabar sedih kembali menyelimuti dunia muzik antarabangsa. Beberapa jam yang lalu sebuah berita mengejutkan beredar di media massa mengenai vokalis band Linkin Park iaitu Chester Bennington dikabarkan telah meninggal dunia.

Difahamakn Chester ditemui mati di kediamannya di Palos Verdes Estates, Los Angeles. Vokalis Linkin Park ini mati di usianya yang ke-41 tahun.
Berita ini baru dikhabarkan oleh pihak media setelah penyebab kematian sendiri setelah diselidiki dan hasilnya amat mengejutkan.

Kredit Foto: http://theindiespiritualist.com/

Menurut pihak berwajib, Chester dikhabarkan kemungkinan besar meninggal kerana disyaki bunuh diri. Kepada yang tidak mengenali siapakah Chester ini dalam dunia hiburan antarabangsa. Berikut ini adalah 44 fakta unik tentang Chester Bennington. – murai.my

 1. Ketika masih muda dia teringin menjadi anggota k.5 dari Depeche Mode (Malah dia pernah bermimpi bahawa Depche Mode mendarat pesawat mereka di sekolahnya dan menjemputnya untuk ikut tour mereka)

  Depeche Mode

 2.  Band yang menjadi inspirasinya adalah Depeche Mode & Stone Temple Pilots.
 3. Dia pernah mengalami gangguan seksual sewaktu kecil oleh orang disekitarnya, malah ada rakannya juga ada yang cuba bunuh diri setelah mengalami hal ini.
 4. Chester pernah bekerja di restoran Burger King.
 5. Chester adalah orang yang suka memasak.
 6. Ibubapanya bercerai ketika dia berumur 11 tahun.
 7. Band pertamanya adalah Grey Daze (1993).
 8. Dia berjuang melawan ketagihan kokain dan methamphetamine.
 9. Tattoo pertamanya dibuat ketika ia berumur 18 tahun.
 10.  Instrumen pertama yang dapat di kendalinya adalah piano. 
 11. Chester menyertai dengan Linkin Park pada tahun 1998.
 12. Rambut aslinya adalah berwarna coklat tua & kerinting.
 13. Pada bulan Mac 2004, dia melakukan pembedahan Laser mata, sehingga dia tidak menggunakan kacamata lagi sehingga dia meninggal dunia.
 14. Filem kegemarannya adalah “Fight Club”.
 15. Tokoh superhero idolanya adalah Spongebob.
 16. Permintaan paling aneh dari peminatnya adalah ketika peminat meminta bajunya.
 17. Menurutnya jika dia tidak mnjadi penyanyi seperti sekarang ini, dia akan menjadi orang Amerika yang akan melakukan pekerjaan seperti orang Amerika pada umumnya. – murai.my
 18.  Chester pernah bermain luncur salji di sebuah jurang dan kepalanya melanggar tembok batu bata sehingga dia mendapat 47 jahitan.
 19. Chester mengatakan dia melihat peminatnya sebagai teman, bukan sebagai peminat biasa.
 20. Dia mengalami patah pada pergelangan tangan sebelah kiri 2 kali ( pada tahun 2003 & 2005) dan patah pada pergelangan tangan kanan 1 kali pada akhir 2007 ketika persembahannya di Melbourne.
 21. Lagu kegemnarannya dari album Out of Ashes (Dead By Sunrise) adalah In The Darkness.
 22.  Ketika di lapangan terbang dia harus membuka semua aksesorinya yang diperbuat dari metal seperti gelang, tindik, dan lain-lain. Kerana itu dia memiliki beg kecil untuk meletakkan semua itu, dan smua benda itu harus berada pada tempat yg sama setiap waktu. – murai.my
 23. Dia suka minum jus sayur.
 24. Dia adalah peminat tegar Madonna.
 25. Chester menjual mobilnya di “Ebay” untuk persatuan kebajikan haiwan “Take me Home”.
 26.  Lagunya yang berjudul “System” di gunakan untuk soundtrack “The Queen of The Damned”.
 27. Chester menjadi pereka beberapa pakaian untuk sebuah perusahaan bernama Replicant, milik Pimpinan Korn dan Orgy’s Ryan Shuck.
 28. Tatto yang ada dibagian punggung bawah mengilustrasikan dirinya ketika diatas Panggung, yang menggambarkan bagaimana dia mampu menarik semua audien dengan muziknya.
 29. Tatto pertamanya adalah tatto lambang Pisces di lengan kirinya.
 30. Konsert terakhirnya di Barclaycard Arena pada 6 Julai 2017

https://www.youtube.com/watch?v=omJ1LBCwCyw

Sumber Munafsiq

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry