Seorang putera raja dari kerajaan Arab Saudi dikhabarkan ditangkap setelah sebuah video menunjukkan bahawa ia menganiaya dan mengacukan senjata api ke arah seorang lelaki.

Raja Salman mengarahkan penahanan Putera Saud bin Abdulaziz bin Musaed bin Saud bin Abdulaziz serta rakan subahatnya dalam video yang dilapor dimuat naik ke You Tube dan Twitter semalam.

https://www.youtube.com/watch?v=t0OdYpJTI04

Video ini menjadi viral di mana terlihat ada sekitar 18 botol minuman keras. Penangkapan ini diperintahkan serta-merta oleh Raja Arab Saudi, Raja Salman Abdulaziz Al-Saud. Tak hanya itu, Raja Salman juga memerintahkan agar dilakukannya penyiasatan penuh terhadap putera raja tersebut.

Menurut laporan dari Guardian, Jumat 21 Julai 2017, Raja Salman pun sudah mengeluarkan surat perintah yang memaklumkan bahawa putera tersebut harus segera diadili di muka pengadilan.

Raja Salman juga melarang suspek dibebaskan dan teman-temannya tersebut sehinggalah keputusan pengadilan formal dikeluarkan dengan pertimbangan saksi mangsa.

Hari ini, satu video tersiar menunjukkan putera itu dibawa keluar oleh polis dari sebuah bangunan dengan tangannya bergari.

IKLAN

Sumber Middle East Eye

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry