Membanggakan! Rakyat Malaysia, Diana Chan membawa pulang trofi Masterchef Australia dalam acara akhir pada malam ini (24 Julai 2017).

Diana mengalahkan pesaingnya, Ben Ungermann dalam perlawanan akhir. Dia menerima trofi bersama wang tunai A$ 250,000 atau sekitar RM850,000.

Beliau merupakan pesaing yang sangat sengit sepanjang musim itu, Chan telah menambat hati para hakim bukan hanya dengan makanan inovatif dan sedap tetapi juga keupayaannya untuk sentiasa tenang di bawah tekanan semasa banyak cabaran yang sengit sepanjang musim.

Di antara hidangan yang telah menjadi pilihan hakim pada musim ini ialah Red Emperor Fish on Spicy Fragrant Sambal, inspirasi hidangan yang air tangan ibunya.

Diana mempunyai kepakaran menyediakan masakan yang dekat dengan orang Malaysia. Dia juga seorang yang sangat eksperimental dan memang berbakat. Dia juga suka menolong peserta lain di dapur.

Tahniah kepada Chan dan berharap dapat membuka sebuah restoran yang menyajikan “makanan yang sihat” buat rakyat Malaysia.

Chan adalah rakyat Malaysia kedua yang memenangi MasterChef Australia, selepas Adam Liaw, yang dilahirkan di Pulau Pinang menjadi juara Musim 2.

IKLAN

Sumber News.au.com

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry