Amazon merupakan salah satu laman e-dagang yang popular, dan ditawarkan secara rasmi di beberapa negara. Sehingga kini, pengguna tempatan yang ingin membeli produk di Amazon perlu melalui beberapa kaedah berbeza, termasuk menggunakan penghantaran ke alamat di Amerika Syarikat, dan ia dihantar ke alamat ke Malaysia.

Terbaru Amazon telah melancarkan perkhidmatannya di Singapura dan mengesahkan kemasukannya ke Asia Tenggara.

Menurut Techcrunch, laman sesawang teknologi terkenal, pelancaran ibakal diadakan awal minggu ini, berdasarkan teaser yang disiarkan di media sosial oleh komuniti penyebar di republik pulau itu.

Antaramya termasuk Jaime Teo, theramengirl, Charmaine Seah-Ong, dan superadrianme.com portal gaya hidup dengan hashtag #dontsaybojio. Walaupun tidak dilabel Amazon, tanda khas pada pembungkusan adalah pemberian hadiah.

IKLAN

Menurut laporan dari Amanz , di Singapura, Amazon dijangka memperkenalkan perkhidmatan Amazon Prime dan juga penghantaran barangan runcit dinamakan Amazon Fresh. Berkemungkinan sekiranya ia di lancarkan kelak di Singapura, kita mungkin melihat ia diperluaskan ke Malaysia dalam beberapa bulan selepasnya.

Buat masa ini, salah satu jenama popular dalam arena e-dagang di rantau ini adalah Lazada yang telah dimiliki oleh Alibaba.

Sumber Aman & The Star

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN