Sehingga kini terlalu ramai bakat baru menghiasi drama-drama di TV. Kebanyakkan mereka muncul dari rancangan realiti TV kemudian menceburi bidang lakonan untuk menempa nama dalam dunia hiburan. Namun tidak dinafikan ramai juga bakat baru yang demand dengan bayaran dan mengejar populariti.

Pelakon Nabila Huda turut menyedari dengan lambakkan pelakon-pelakon baharu yang muncul bagaikan cendawan tumbuh. Menurut laporan dari Mstar, Nabila, 33, berkata, perkara itu membuatkan kebanyakkan mereka gagal untuk bertahan lama dalam industri.

Nabila akui semasa dia mula-mula bertapak dalam dunia lakonan, dia hanya menerima bayaran sebanyak RM600 sahaja.

“Dulu masa saya mula dalam bidang ini drama pertama Blok 404 saya terima bayaran RM600 sahaja, itu sudah termasuk promosi seluruh negara. Tapi lama kelamaan harga itu akan meningkat mengikut kualiti kerja kita.

Sebelum ini Nabila Huda menjelaskan yang dia bagaimanapun tidak mampu untuk menyertai barisan pelakon filem Blok 404 itu kerana sudah terikat dengan penggambaran drama 100 episod, Dendam Aurora yang kini masih berbaki 50 peratus penggambarannya. Drama itu terbitan Global Station Sdn Bhd dan turut dibintangi Ungku Ismail, Anzalna Nasir dan Shah Iskandar dan sudah memulakan siarannya hari ini (Rabu) di Astro Ria dan Ria HD.

IKLAN

Sumber Mstar

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry