Fenomena menarik telah berlaku dalam industri muzik apabila lagu nyanyian Dato Seri Vida berjudul ‘I Am Me’ dikatakan berhantu. Edry Abdul Halim iaitu komposer lagu sendiri mengakui sengaja mencipta lagu berkenaan dengan tujuan supaya ia menjadi viral.

Tetapi lebih menarik apabila penyanyi muda dan jelita, Sissy Iman tiba-tiba menarik perhatian ramai dengan video berdurasi 1 minit menyanyikan semula lagu tersebut. Nyanyian dengan cara Sissy itu mendapat pujian ramai di mana rata-rata menganggap versi yang dinyanyikan oleh Sissy memberi ‘feel’ yang berbeza dan cukup sedap didengar berbanding versi asalnya.

Menurut laporan dari Media Hiburan , tindakannya untuk menyanyikan lagu tersebut hanyalah untuk suka-suka dan berlaku tanpa dirancang.

“ Sissy saja-saja nyanyi tanpa fikir apapun di awalnya dan kemudian letak di Instagram dan Twitter. Tak sangka pula video tersebut dapat respons yang begitu positif daripada orang ramai sehingga ia dilihat lebih 20 ribu kali dalam masa yang tidak sampai 24 jam, malah menjadi antara video Sissy yang paling banyak dilihat,” ujarnya jujur.

Jom saksikan video I Am Me versi unik dari Sissy Iman.

IKLAN

Sumber Media Hiburan

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry