Merebut pasangan samada suami atau isteri milik orang lain terutamanya di kalangan kenalan terdekat sama seperti merampas hak milik orang lain yang akan mengakibatkan persengketaan.

Hakikatnya, keruntuhan hidup pasangan suami isteri sehingga berlaku perceraian sering dikaitkan dengan kemunculan orang ketiga, sama ada campur tangan keluarga atau pasangan menjalin hubungan dengan individu lain.

https://www.youtube.com/watch?v=OnH4bGDZeUc

Mengulas isu orang ketiga ini, nama Afifah Nasir kini menjadi sebutan sebagai punca keretakkan rumahtangga Aliff Aziz dan Bella Astillah. Isu ini telah mendapat reaksi dari Presiden Seniman itu juga dalam masa yang sama masih menghormati pelakon berkenaan. Menurut temubual eksklusif portal hiburan Roti Kaya bersama Zed Zaidi, beliau menyelar tindakan Aliff Aziz memukul isterinya.

“Dari sudut pandangan saya, bagi saya, Aliff, lu memang tak ‘gentleman’. Sebab sebagai lelaki patut kita menghormati wanita lebih lebih lagi isteri kita yagn memang sentiasa di belakang kita”

Zed turut menegaskan jika bukan kerana isterinya rakyat Malaysia, dia akan buat aduan pada pihak berkuasa untuk menghalangnya masuk Malaysia.

IKLAN

“Aku ni tahan sabar ni sebab apa sebab aku masih respect kau lagi sebab isteri kau. Kau kena ingat tau, isteri yang kau pukul tu rakyat Malaysia tau. Aku buat complain dengan imigresen dan macam-macam – yang memang kau tak boleh masuk Malaysialah”

Zed turut mencadangakan supaya menghadkan kemasukkan artis luar negara seperti dari Singapura untuk membantu industri tempatan memandangkan artis luar negara sering membawa masalah seperti yang telah berlaku sebelum ini.

Kenyataan Zed telah mendapat kecaman dari netizen dengan menyelar tindakannya berbau perkauman dengan mengaitkan perpaduan antara rakyat Malaysia dan Singapura.

Sumber Rotikaya

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry