Siapa yang tak mengenali dengan selebriti veteran Chef Wan yang lantang bersuara dan sentiasa memberi inspirasi kepada ramai rakyat Malaysia. Kes perceraian anak perempuannya Serina Redzuawan akhirnya menemui noktahnya selepas bekas suami Salahuddin Ghaffar atau Gavin Edward O’Luanaigh menceraikannya dengan talak satu.

Walaubagaimanapun, Chef Wan telah meluahkan rasa bersyukur apabila satu-satunya anak perempuannya dapat menuntut cerai dengan lelaki berasala dari Ireland. Menerusi salah satu postingnya, Chef Wan memberi sedikit luahan hati buat anaknya yang kini sudah bergelar janda.

Duda atau Janda, saya akan sentiasa bersama untuk melindungi satu sama lain.

Sebagai bapa yang sentiasa menjadi kewajipan saya untuk menegakkan keadilan untuk anak perempuan saya.

Jika anda tidak tahu bagaimana menghargai isteri dan sumbangannya maka dia tidak bodoh untuk meninggalkan alam perkahwinannya.

IKLAN

Membawa maruah dalam diri untuk berjalan jauh dan tidak membiarkan orang lain menyalahgunakan atau menggunakan anda dalam apa juga cara!

Kehidupan bukan seperti tiket sehala dimana ia hanya berfungsi satu hala dalam mana-mana perkahwinan! Hanya orang bodoh dan manusia angkuh berbuat demikian!

Sebagai ibu bapa, kita tidak boleh melangkah mundur dan menjadi pengecut untuk tidak melindungi anak-anak kita sendiri jika anda mendapati sesuatu yang tidak betul.

Hanya adil kepada kedua belah pihak sebagai esok di akhirat nanti Allah juga akan menuntut balik dosa-dosa kita yang jahat meruntuh kan masjid anak-anak kita.

Jangan esok kita kesal tak sudah.

Tetapi jika perkara benar berlaku maka seseorang harus berdiri teguh!

Dipetik dari lagu berhantu ‘I Am Me’, Chef Wan turut berkongsi serangkap lirik lagu yang agak lucu ditujukan khas kepada pengikutnya.

I am Janda! I am Duda and we are free!
Come to me! come to me!
Sayang2 belum kita nak cali Laki or Bini!

Serina, 34, memfailkan permohonan cerai itu mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-undang Keluarga Islam Negeri Selangor 2003 menerusi peguam syarie, Zulkifli Che Yong.

Menerusi perkahwinan yang dibina, pasangan itu dikurniakan dua cahaya mata, Tristan Tareef, 7, serta Isabella Saffiya, 5.

Sumber Instagram Chef Wan

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry