Selain kerjaya selebriti, perkhabaran mereka menerima cahaya mata juga turut mencuri tumpuan. Buat selebriti yang menyambut cahaya mata sulung,tahniah diucapkan dan tidak dilupakan buat mereka yang menambah bilangan zuriat pada tahun ini.

Bagi selebriti yang mendapat anak kembar, kebahagiaan yang dkecapi juga berganda. Berikut adalah 9 Selebriti yang mempunyai anak kembar

IKLAN

1. Fad Bocey 

Kehadiran dua anak kembar lelaki, Favian Adrazin Hayyan dan Favian Adrazin Zayyan cukup membahagiakan buat pelakon dan pelawak Fad Bocey bersama isteri, Nur Syahirah A. Rahman. Bagi mereka, kelahiran kembar ini mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan mereka. Khabarnya pada penghujung tahun ini, Fad Bocey sekali lagi bakal menimang cahaya mata. Adakah kelahiran kali ini juga kembar? Sama – sama kita doakan yang terbaik buat pasangan ini.– murai.my

2. Zarina Zainuddin

Pujian harus diberi kepada dramatis terkenal, Zarina Zainuddin. Ini kerana anak – anak kembarnya Muhammad Razil Azrai dan Muhammad Raizal Azrai telah disahkan sebagai anak – anak istimewa yang menghidapi autism. Membesarkan anak – anak autism bukanlah satu perkara yang mudah, namun bagi beliau, kehadiran kembar ini memberi 1001 makna kepada dirinya.

3. Datin Paduka Iena Azman

Terpalit dengan kontroversi dengan pelakon lelaki tidak lama dahulu, Datin Paduka Iena Azman sekali lagi mencuri perhatian dengan kelahiran bayi kembar – lelaki dan perempuan beliau, Karl Kareef dan Arianna Aubrey. Bayi kembar mereka turut tersenarai sebagai bayi yang popular yang kini mempunyai 398 ribu pengikut di Instagram.

4. Sharifah Aleya


Aza Ameena dan Asha Ameena, namanya seindah ibu mereka, Sharifah Aleya. Terkini, selepas bersara dari Hot.fm , Sharifah Aleya memfokuskan dunia pengacaraan sebagai kerjaya terbaru beliau.

5. Sazzy Falak & Nazril Idrus


Mendirikan rumah tangga pada 2006, kehadiran anak kembar mereka bagaikan satu rahmat dan lonjakan buat pasangan selebriti terkenal ini. Bukan sahaja makin dikenali malah pasangan ini turut menceburkan bidang dalam dunia perniagaan dengan memperkenalkan pakaian yang berjenama mereka sendiri

6. Ziana Zain 

Siapa sangka kelahiran anak kembar Ziana Zain ketika itu hampir meragut nayawanya. Kini penyanyi terkenal yang mendirikan rumah tangga bersama Armin Zahrin ini mempunyai 4 cahaya mata. – murai.my

7. Nurul Syuhada Nurul Ain 


Pengacara terkena, Nurul Syuhada Nurul Ain kini kembali dalam dunia pengacaraan selepas berehat seketika dalam memberi tumpuan membesarkan sepasang kembarnya yang comel, Raja Abdul Mateen dan Raja Nur Emaan.

8. Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor

Perkhabaran gembira ini telah dikongsi oleh Angkasawan Negara, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor yang memperoleh cahaya mata kembar lelaki yang turut berkongsi tarikh lahir yang sama dengan beliau pada 27 Julai yang lalu.

IKLAN

9. Datin Zizie Ezette

Menerusi laman Instagram nya, Datin Zizie Ezette mengumumkan yang beliau dan suami, Datuk Bung Mokhtar Radin bakal memenimang cahaya mata sulung yang juga kembar,dijangka lahir pada bulan Disember atau Januari tahun depan. Tahniah diucapkan!

Gambar Astro Gempak