Jika dahulu Restoran Eejiban Chicken Rice Ball Melaka tular mengenai keunikan dan kesedapannya, semalam restoran ini sekali lagi tular di media sosial gara-gara salah seorang pekerja nya ditampar oleh seorang lelaki yang dipercayai majikannya di hadapan para pelanggan.

Status dan gambar tersebut telah dimuat naik oleh seorang pengguna di Twitter menerusi akaun peribadinya, @timLspbo yang  menimbulkan kemarahan beliau yang sedang menjamu selera di restoran itu dan mengganggap perbuatan menampar di khalayak ramai adalah sesuatu yang tidak wajar. Sehingga kini gambar tersebut telah dikongsi oleh hampir 9 ribu pembaca di Twitter.

Malah pekerja yang ditampar itu dikatakan kelihatan sedang menangis sambil menyambung tugasnya di restoran itu.

Rata – rata netizen yang membaca komen itu turut meluahkan rasa simpati akan kejadian itu dan ada diantaranya mengambil keputusan untuk tidak lagi datang ke restoran tersebut.

IKLAN

Ekoran insiden tersebut, majikan restoran tersebut tampil memuat naik status di Facebook mereka  dengan mengatakan beliau hanya bergurau kasar dan pekerja yang ditampar tersebut merupakan anak angkat beliau yang diambil sudah hampir 15 tahun. Malah beliau turut berkata kesemua pekerja dianggap sebagai anak sendiri dan segala kebajikan mereka turut diambil kira.

“Please ask 1st before jump into conclusion by hating eejiban rate it 1 star pulak (susah2 me and my staff naikkan, U turunkan without finding the truth) I m tired of explaining the whole midnight already, now I need go back Mahkota Medical to follow up on my hospitalized Indo staff…”

Apapun diharap pihak pengurusan restoran tersebut mengambil iktibar akan atas kejadian tersebut agar nama baik mereka tidak akan terus terjejas pada masa akan datang.

Sumber Twitter GG

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry