Setelah sekian lama mendiamkan diri, pelakon yang kini sedang hangat dengan kontroversi, Afifah Nasir hari ini dalam satu sidang media di pejabat peguam  Ruben & Co, di Solaris, Dutamas

Afifah Nasir hadir bersama – sama peguam Sana Tufil Ahmad, kakaknya Mia Nasir, kekasihnya Wan Ariff Wan Azhar dan pelakon Alana Amir. Beliau kelihatan begitu tenang memberi kenyataan berhubung dakwaan beliau cuba melarikan diri dari kontroversi yang melibatkan beliau dengan Aliff Aziz dan isterinya,Bella Astillah.

AFIFAH NASIR DEDAH SEBAB MENDIAMKAN DIRI

Pada sidang media ini, Afifah Nasir telah memberitahu sebab beliau mendiamkan diri adalah kerana beliau dinasihati oleh peguamnya untuk tidak mengeluarkan sebarang kenyataan yang mungkin akan mengeruhkan keadaan dan dirinya juga turut sibuk dengan sesi penggambaran. Beliau turut membalas bahawa kebanyakan orang hanya mendengar sebelah pihak dan dirinya turut teranaya.

“Saya ada bukti segala – galanya. Tujuan saya melantik peguam adalah untuk menjaga nama baik saya. Saya tiada niat untuk saman sesiapa kerana saya tak nak keruhkan keadaan dan tak nak buka aib sesiapa”

Malah ketika ditanya mengenai perasaan kepada Aliff Aziz, ini jawapan dari Afifah Nasir. 

IKLAN

“Saya langsung tak ada perasaan dekat Aliff dan saya sayangkan boyfriend saya. Saya cukup menghargai boyfriend saya kerana memahami segala situasi dan berada dengan saya sewaktu waktu down..”

DEDAH RAKAMAN PERBUALAN TELEFON

Afifah turut mendedahkan rakaman perbualan telefon antara kakaknya Anzalna Nasir dan seorang kru produksi tentang perkara berkenaan yang mendedahkan niat pihak produksi sebenarnya mahu mempergunakan Afifah untuk melancarkan penggambaran.Antara isi dalam rakaman tersebut adalah untuk memujuk Aliff datang ke set penggambaran kerana penyanyi tersebut didakwa hanya mendengar kata – kata dari Afifah sahaja.

Walau bagaimana pun, rakaman perbualan ini hanya sebagai bukti yang mengatakan Afifah Nasir dianaiya dan pihak media tidak dibenarkan menyiarkan rakaman ini kepada umum.

Sebelum mengakhiri sidang media, Afifah Nasir turut mengaku akan kesalahannya dan memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia.

‘Saya akui akan kesilapan saya kerana membenarkan si dia memegang tangan saya’

Gambar NSTP