Cinta merupaka perkara yang indah di dunia ini.. Tanpa cinta, tidak ada kemesraan antara keluarga, sahabat, kekasih, atau malah dengan sesiapa pun.

Yuna penyanyi anak kebanggaan Malaysia, baru-baru ini telah pun selamat melangsungkan pertunangannya dengan Adam Sinclair, seorang pengarah tempatan.

Baru-baru ini sebuah posting yang ditulis di halaman Tumblr tentang hubungan mereka kini tular di media sosial dan mungkin perkara paling indah untuk dikongsi. Berikut adalah apa yang dia tulis:

Saya jatuh cinta dengan sahabat saya. Tetapi dia tidak mendekati saya. Dia merasa sangsi tentang saya. Bermakna dia berhati-hati tentang siapa yang akan mendapat tempat dihatinya dan ini alasan Yuna jatuh hati pada Adam.

1. Dia tidak pernah berbisik sesuatu yang romantik kepada telinga saya. Tetapi dia akan sentiasa menjawab panggilan telefon saya.

IKLAN

2. Dia tidak pernah kecoh hubungan kami di media sosial. Saya bukan seseorang biasa dimatanya. Saya adalah insan tersembunyi dalam hatinya.

3. Dia tidak meletakkan saya sebagai keutamaan. Dia mempunyai ibu bapanya, anak saudara yang cantik, adik-beradiknya, kesihatannya, hidupnya.

4. Dia tidak cemburu jika saya bercakap dengan rakan-rakan saya atau bekerja dengan lelaki lain, dia membiarkan saya meluaskan empayar. Dia tidak peduli bahawa saya mempunyai 2 juta pengikut. Dia tahu semua 10 sahabat saya yang ada dan nama mereka.

5. Dia tidak dapat mengingat antara lagu-lagu saya, tetapi dia ingat hari jadi anak saudaranya.

6. Dia tidak melupakan kawan-kawannya untuk saya. Rakan-rakannya ada di sana untuknya ketika dia memerlukannya sebelum saya masuk ke dalam hidupnya.

IKLAN

7. Dia tidak akan segera bersetuju dengan pemikiran saya. Beliau memberitahu saya jika saya salah. Dan apabila saya betul, dia mengakuinya.

Selama ini saya fikir cinta adalah semua tentang bagaimana seorang lelaki harus mengaku cintanya dengan memberi bunga, surat  cinta, dan sebagainya tetapi itu semua tidak penting. Segala perkara yang dia lakukan atau tidak lakukan, atas sebab tertentu, dia mahu berkongsi semua dengan saya. Pada akhir setiap perbualan kami, dia memberitahu saya bahawa dia juga menyayangi saya.

Saya kawan baiknya. Dan untuk itu, saya adalah gadis paling beruntung di dunia.

Sumber World Of Buzz, Adam Sinclair & Yuna Music Tumbr

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry