Sebelum ini, pengacara terkenal, Faizal Ismail atau lebih dikenali sebagai FBI, pernah kehilangan cahaya matanya yang kedua akibat komplikasi jantung. Namun disebalik kehilangan tersebut, beliau dikurniakan lagi 3 cahaya mata termasuk yang kelima apabila cahaya matanya itu telah dilahirkan pada minggu lalu.

Lebih mengejutkan apabila Faizal telah berkongsi di laman Instagram beliau, memberitahu bahawa isterinya itu telah melahirkan anak kelima mereka melalui kaedah pembedahan, Caesar. Terdahulu, kesemua anak mereka dilahirkan mengikut kaedah yang sama.

Rata-rata peminat telah meninggalkan komen dengan bertanyakan keadaan isterinya kerana bagi seorang wanita, jarang melahirkan anak secara pembedahan melebihi 3 kali. Malah Faizal sendiri turut akui terkejut.

” Sebelum ini, saya juga ingat wanita hanya hanya boleh melahirkan anak melalui pembedahan tidak boleh melebihi 3 kali. Namun setelah ditanya pada pakar mengenai nasihat dan pandangan mereka, rupanya – rupanya kelahiran anak saya yang kelima melalui pembedahan ini bukalah satu perkara yang luar biasa kerana ada mereka yang diluar sana lebih daripada itu”

https://www.instagram.com/p/BXsMLOTA7Tk/?taken-by=faizalfbi76

Menurut Faizal juga, cahaya matanya yang juga seorang perempuan dan isterinya berada dalam keadaan sihat dan masih belum diberi nama kerana belum didfaftarkan lagi.

IKLAN

Sumber Instagram Faizal Ismail