Kehangatan filem seram Annabelle: Creation arahan David F. Sandberg masih lagi menghantui penonton di seluruh Malaysia. Selepas tular mengenai kes seorang wanita dirasuk ketika menonton filem ini di Terengganu sehinggalah kes patung Annabella merayau-rayau di Stesyen MRT, kini ia menghantui di kalangan selebrti di Malaysia.

Baru-baru ini, penyanyi dan pelakon yang terkenal dengan lagu Pencuri Hati dikatakan menjelma seperti Annabelle. Ayda Jebat telah memuat naik gambar di Instagram di mana dia berdiri di belakang pengarah popular, Sheila Rusly. Apa yang mencuri perhatian netizen, wajah Ayda dalam kegelapan mirip seperti patung Annabelle.

Lebih menakutkan, Ayda menulis kapsyen “Goodnight from Aydabelle.”

Selepas Ayda Jebat berkongsi gambar ini, pengikutnya telah meluahkan rasa takut dan terkejut melihat wajah Ayda dengan jelmaan Annabelle.

IKLAN

Bagi anda yang tertanya, Annabelle: Creation mengisahkan tentang seorang pembuat patung dan isterinya. Selepas beberapa tahun kejadian maut yang meinmpa anak perempuan mereka, mereka mengambil keputusan untuk membenarkan seorang biara dan beberapa anak yatim tinggal di kediaman mereka. Tidak lama kemudian, mereka menjadi sasaran patung yang dirasuk, Annabelle. Baca Artikel ni