Lama juga kita tak dengar perkembangan Jejaka yang pernah digilai ramai gadis pada suatu ketika dahulu. Alex Yoong seorang pelumba kereta sejak usia seawal umur 16 tahun. Beliau dilahirkan hasil perkahwinan ibu beliau yang berasal dari Eropah, Joanna Bean dan bapanya, lelaki berbangsa Cina bernama Hanifah Yoong Yin Fah yang pernah menjadi pelumba kereta dan pengurus Litar Shah Alam antara tahun 1988 hingga 1998.

Kredit Foto : MotorSport.com

Pada tahun tahun 2002, Alex berkahwin dengan bekas Ratu Malaysia dan model, Arrianna Teoh dan dikurniakan seorang anak lelaki, Alister pada 2003.

Difahamkan pasangan ini kini sudah bercerai, namun mengunci mulut untuk memperkatakan perkara ini kepada mana-mana pihak.

Kredit Foto: Maskulin

Namun menerusi Instagram Alex, dia sering bersama anak tunggalnya itu yang kini sudah berusia 14 tahun. Nampaknya Alister turut mengikut jejak bapanya dalam menceburi sukan permotoran dan selalu juga muncul juara dalam beberapa perlumbaan Go Kart.

Jika remaja ini bergambar bersama ayahnya, ramai yang fikir mereka seperti adik-beradik kerana penampilan Alex Yoong yang sentiasa nampak muda. Lihat foto-foto Alister yang kini semakin dewasa.

IKLAN

Sumber IG Alister

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry