Kehamilan menjadi perkara yang mulia untuk yang menginginkanya, namun menjadi musibah pada yang tidak mahukannya. Oleh kerana tidak bersedia, ramai yang memilih untuk aborsi atau menggugurkan anak. Fenomena aborsi sudah menjadi perkara biasa yang kita dengar sekaran ini, sehingga di dada akhbar dipenuhi dengan kes ditemukan mayat-mayat bayi hasil aborsi.

Aborsi ternyata pernah dilakukan di kalangan selebriti dunia. Alasannya berbagai-bagai, namun majoritinya belum sedia memiliki cahaya mata. Berikut 5 artis Hollywood yang pernah melakukan aborsi yang dilaporkan oleh

Nicki Minaj

Nicki Minaj melakukan aborsi ketika masih remaja dalam usia belasan tahun. Ia mengaku menggugrkan kandungan yang telah menghantuinya sepanjang hidupnya. Namun ia harus melakukan aborsi ketika itu kerana tak bersedia mempunyai anak.

Whoopi Godberg

Whoopi menggugurkan kandunganya pada usia sangat muda iaitu 14 tahun. Ia melakukannya sendiri dengan menggunakan hanger baju. Ngeri ya.

IKLAN

Toni braxton

Ia mengaku pernah gugurkan kandungan pada tahun 2001. Toni braxton memilih aborsi karena dia hamil di luar nikah.

Marilyn Monroe

Cukup tidak dapat di percaya, Marilyn Monroe pernah melakukan aborsi sebanyak 12 kali! Norman Mailer menulis buku Marilyn, di mana beliau mendakwa bahawa jurugambarnya, Milton Green, mendedahkan bahawa Marilyn Monroe 12 kali menggurkan anak pada masa dia berusia 29 tahun. Malangnya, Monroe seluruh hidupnya, dan kematiannya, masih diselubungi misteri.

Chelsea Handler

Wanita ini melakukan aborsi ketika berusia 16 tahun. Hal itu terpaksa dilakukan karena tidak boleh menjadi ibu di usia remaja.

Sumber Hooch.net

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry