Matthew Davies adalah pemain bola sepak kelahiran Australia-Malaysia yang bermain sebagai pertahanan untuk Pahang FA dalam Liga Super Malaysia . Menariknya mengenai Matthew Davies ini disebabkan taraf kewarganegaraan beliau.

Apa tidaknya, apabila beliau pernah bermain dengan kelab Australia, Perth Glory dan mempunyai 19 cap dalam A-League. Tambahan pula ibunya berasal daripada Sabah.

Kehadiran Matthew Davies dan Safawi Rasid dalam skuad bawah 22 tahun negara (B-22) dijangka memberikan kelainan terhadap persembahan pasukan itu pada saingan Sukan SEA di Kuala Lumpur.

Davies, 22, yang dipalit kontroversi susulan keengganan pasukan Pahang melepaskan dirinya dan Nor Azam Abdul Azih menyertai latihan skuad B-22 sebelum ini, mengakui gembira dapat bersama pasukan untuk kali kedua selepas turut beraksi pada temasya sama di Singapura dua tahun lalu.

Nama Matt Davies kini menjadi perhatian rakyat Malaysia kerana bakatnya dan sering menjadi kegilaan ramai gadis di luar sana. Tapi sebenarnya, jejaka berdarah kacukan ini sudah memiliki teman istimewa yang bernama Jenna Vivian.

IKLAN

Kekasih Matt Davies sering memuat naik gambarnya bersama sedang bercumbu samaada di pantai peranginan mahupun di mana-mana lokasi merka bercuti. Selain, ramai juga yang mengatakan mereka adalah pasangan yang sangat ‘sweet’ ada juga yang cemburu dengan gadis itu kerana bertuah memenangi hati Matt Davies.

Jom lihat foto-foto mesra pasangan dua sejoli ini.

Sumber IG Matthew Davies

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry